Aktivizam, Nekategorizirano

WWF i Eurosong udružili su snage kako bi prikupili milijun glasova za planet

Svjetska organizacija za zaštitu prirode – WWF i Eurosong – izbor najbolje pjesme Europe udružili su snage kako bi prikupili milijun glasova za planet, ali i za sve ljude koji ovisimo o očuvanoj prirodi, izvijestili su u nedjelju iz WWF-a.

WWF i Eurosong suradnjom žele potaknuti ljude da daju svoj glas na WWF-ovoj platformi voicefortheplanet.eu za zaštitu i obnovu planeta Zemlje.

Svjetski poznati DJ Armin van Buuren, ujedno ambasador WWF-a, obojat će u zeleno čuveni rotterdamski ‘Erasmus-bridge’, uz poruku svim izvođačima, ali i mnogobrojnim pratiteljima Eurovizije da se jedino zajedničkim zalaganjem za očuvanu prirodu može postići nužna promjena.

Taj posebni, zeleni događaj, prenosit će se u eurovizijskom „virtualnom selu“, a uz ostale izvođače, na njemu će sudjelovati i hrvatska predstavnica Albina Grčić koja je već potpisala WWF-ovu peticiju #voicefortheplanet.

„Život na Zemlji je dragocjen i moramo učiniti baš sve kako bismo ju spasili. Svaki mali korak je bitan, svaki glas je važan. Zajedno možemo postići čudo i zato pozivam sve pratitelje Eurovizije u našoj regiji da daju svoj glas i potpišu globalnu peticiju #VoiceForThePlanet“, poručila je iz Rotterdama Albina, koja će u utorak, 18. svibnja, izvesti pjesmu „Tick-tock“ na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga.

Upravo je „Tick-tock“ odličan naziv za opis suradnje koju su razvili WWF i Eurosong. Naime, Armin van Buuren iskoristit će društvenu mrežu TikTok kako bi pozvao milijune gledatelje da pjevaju, plešu ili snime duet uz njegovu pjesmu „Milion voices“ putem #voicefortheplanet izazova. Arminu će se u tom izazovu pridružiti i svi izvođači s ovoga Eurosonga, dok će poziv na potpisivanje peticije biti ponovljen i nekoliko puta tijekom izravnog prijenosa svih triju večeri Eurosonga, stoji u priopćenju WWF-a.

„Eurosong koristi zvuk ljudskog glasa za ujedinjavanje svijeta i znamo da će milijuni obožavatelja koji gledaju naš prijenos htjeti podići svoj glas kako bi podržali održivu budućnost”, objasnio je , izvršni supervizor Eurosonga, Martin Österdahl.

Prikupljeni glasovi predstavit će se svjetskim čelnicima na raznim ključnim političkim događajima kasnije ove godine, kako bi se zahtijevalo da donesu ispravne odluke o budućnosti planeta.

Petra Boić Petrač iz WWF Adrije rekla je da glazba ujedinjuje ljude, a ujedinjeni moraju biti i oko brige za budućnost našeg planeta.

“Dok će natjecatelji Eurosonga koristiti svoj glas kako bi se natjecali u ime svoje zemlje, istodobno će tražiti od svojih obožavatelja da podignu svoj glas za planet. Korištenje našeg kolektivnog glasa za zalaganje za prirodu važnije je nego ikad. Samo zajedničkim snagama i čuvajući naš planet možemo pomoći u sprečavanju sljedeće globalne pandemije“, istaknula je.