Aktualno, Nekategorizirano

Argonauta objavila Dječji edukacijski program – ljeto 2018.

foto: Argonauta
foto: Argonauta

U sklopu programa Edukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja provodimo edukacijski ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do četvrtka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i EVS volonteri udruge Argonauta kroz projekt More je život 7, osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20:00 do 21:00 na lokaciji: Stara Sokolana, Pijaca Društva seoske izobraženosti bb, Selo-Murter. Detalje i sadržaj u nastavku:

PONEDJELJKOM: MALI MURTERSKI PONEDJELJAK Ponedjeljak je u Argonauti i ove godine vezan uz povijest i baštinu otoka Murtera. Ovo ljeto se tijekom srpnja svaki ponedjeljak družimo uz teme povezane s prošlosti otoka Murtera, a tijekom kolovoza uz teme vezane uz arheološko nalazište Colentum. Radionice Malog murterskog dječjeg ponedjeljka u srpnju i kolovozu održat de se u prostoru Sokolane u kojoj se sada nalazi zavičajna zbirka Marka Murdonje Repca. Murterski ponedjeljak u srpnju bit de svojevrsna priprema za tradicionalnu manifestaciju Murterski pir koja de se održati 1. kolovoza 2017. Nakon Murterskog pira, ponedjeljkom u kolovozu demo se pripremati za još jednu nama jako dragu manifestaciju- Nod Colentuma. Kroz ove radionice naučit demo o životu Colentuma, a sudjelovanjem na manifestaciji Nod Colentuma doprinijet demo oživljavanju atmosfere života antičkog grada Colentuma. Murterski dječji ponedjeljak udruga Argonauta provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Opdine Murter- Kornati.

UTORKOM: ČUDESNE TAJNE MORSKIH DUBINA – EDUKATIVNE RADIONICE O ZAŠTIDENIM MORSKIM VRSTAMA Tradicionalne Argonautine edukativne radionice o zaštidenim i drugim morskim vrstama još od 2009. okupljaju male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru, a ove sezone nose ime Čudesne tajne morskih dubina. Ovo ljeto edukativni utorak započinjemo radionicom „Iz ptičje perspektive“ gdje de se djeca upoznati s morskim pticama, a svaku sljededu radionicu djeca de otkrivati koje nove tajne skrivaju morske dubine.

SRIJEDOM: RECYCLE&REUSE – KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU Ljetne srijede rezervirane su za kreativno izražavanje i stvaranje nečega od materijala koji se inače odbacuju. Nakon cjelogodišnjeg skupljanja, vrijeme je da kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejneri od namaza, jogurta, margarina, CD dobiju novo lice. Još jedno ljeto male vrijedne ruke naših korisnika pretvoriti de „otpad“ u nove igračke! Kako inspiraciju možemo nadi svugdje, ovogodišnje kreativne radionice započet demo sa stvaranjem stolnog nogometa od odbačenih materijala, ali bit de tu i glazbala, te raznih morskih životinjica od papira i plastike.

ČETVRTKOM: ARGONAUTA U GOSTIMA – TISNO, JEZERA Ove sezone Argonautin dječji edukacijski program nastavlja sa djelovanjem u Tisnom i Jezerima. U periodu ljetne sezone, srpanj i kolovoz 2018., u suradnji s Opdinom Tisno i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno organizirat de se 4 edukativne radionica s rasporedom: SRPANJ: Četvrtak 12.7. u 20h / Tisno – Atrij palače Katunarić Četvrtak 19.7. u 20h / Jezera – Baganelovica KOLOVOZ: Četvrtak 9.8. u 20h / Tisno – Atrij palače Katunarić Četvrtak 16.8. u 20h / Jezera – Baganelovica (Napomena: teme radionica u gostima bit de objavljene par dana prije izvedbe na Facebook stranici udruge) Želimo vam ugodno i toplo ljeto puno zabave! Argonautin tim – Ivona, Sanja&Sanja, Ivana te EVS volonterka Serena.

Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju e-mail: ivana.marin@argonauta.hr, br. mobitela: 097 639 4661. Ivana Marin, mag. biol. et oecol. Voditeljica programa za zaštitu prirodne baštine i okoliša
Argonauta