Aktivizam, Nekategorizirano

Otvorena arhitektura organizira radionice o poticanju zadružnog stanovanja

Zadruga Otvorena arhitektura nastavlja s radionicama o poticanju zadružnog stanovanja. Radionice se održavaju svake druge subote: sljedeće radionice održat će se 28.1., 11.2., i 25.2.2023. Prijave su kontinuirano otvorene, a možete se prijaviti mailom na info@otvorena-arhitektura.hr.

U sklopu druge u nizu od šest radionica bavili smo se početnom fazom osnivanja zadruge, te smo analizirali sve elemente od kojih se sastoji stambena zadruga. Detaljno su prezentirane teme vlasništva, upravljanja, financiranja, participiranja, načina građenja i korištenja građevina. U drugom dijelu radionice posjetili smo zgradu bivše vojarne u Križevcima u kojoj će se nakon obnove smjestiti stambena zadruga.

Svo stečeno znanje i iskustva iskoristit će se za izradu publikacije o modelu stambenih zadruga specifičnom za hrvatske prilike, te ćemo posjetiti druge jedinice lokalne samouprave diljem Hrvatske koje će potaknuti da se model stambenih zadruga uključi u stambene politike.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više na stranici: Zadruge Otvorena arhitektura