Aktivizam, Nekategorizirano

Sve samo ne dosadna radionica pružanja prve pomoći, na Vrbiku u udruzi Maštara

Udruga Maštara poziva na edukativnu radionicu iz pružanja prve pomoći koja se održava u petak, 4. studenoga u 17:30 sati, na Vrbiku u Zagrebu, u prostoru Mjesnog odbora Vrbik na adresi Lavoslava Ružičke 26.

Edukativna radionica organizirana je u sklopu projekta Udruge Maštara “Jačanje kapaciteta Udruge Maštara za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice koji provodi s partnerima Osnovnom školom Davorina Trstenjaka iz Zagreba i Općinskim društvom Crvenog križa Plitvička jezera, ugovorenom za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

– Ovo nije još jedna dosadna radionica koju čovjek treba odraditi, ovo je prilika za saznati koje su informacije najvažnije službi koju zovemo u pomoć, na koji način ih trebamo prenijeti te kako ispravno postupiti da bismo povećali izglede za preživljavanje do dolaska profesionalaca. Sve to saznat ćemo od mladog i zabavnog liječnika Zavoda za hitnu medicinu, Ivana Vukelića. Ivan je proljetos ovome podučio mlade snage našeg kvarta, učenike sedmih i osmih razreda, zatim Maštarine volontere studente, a ovo je prilika za sve ostale građane. Jer bitno je znati pomoći bliskim ljudima, ali i onima koje ne poznajemo a nalaze se u našoj okolini. Za uvježbavanje naučenoga danas će s nama na radionici biti i medicinska lutka, njezina kaciga te puna torba korisnih savjeta – navodi Maštara u pozivu na Facebook stranici.