Aktualno, Nekategorizirano

Zagreb Film Festival i u veljači nastavlja s radionicama i razgovorima o filmu

U sklopu projekta “Pričajmo o filmu” Zagreb Film Festival  otvorio je prijave na online radionice u veljači koje će biti  organizirane u trima grupama (djeca, mladi i grupa 54+), svaka s 20 članova. Sve razgovore i radionice vodit će i  moderirati stručnjaci iz područja filma. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za grupe djeca i mladi, aktivnosti će uključivati 4 filmske projekcije praćene razgovorom o filmu te radionica stvaranja filmske priče (sinopsisa). Filmske projekcije uz uvodni razgovor te razgovor nakon filma održavat će se jednom mjesečno. Po završetku projekcija u travnju, sudionike iz grupa djeca i mladi, očekuje filmska radionica u trajanju od 4 dana koja će se održavati jednom tjedno tijekom mjesec dana u svibnju. Filmske priče bit će predstavljene pred žirijem i drugim polaznicima na završnom sastanku u lipnju.

Za grupu 54+, aktivnosti će uključivati 8 filmskih projekcija praćenih razgovorom o filmu i 5 masterclassova sa stručnjacima iz područja filmske umjetnosti (režija, produkcija, montaža i dr.). Filmske projekcije uz uvodni razgovor te razgovor nakon filma održavat će se od siječnja do travnja, a po završetku ciklusa tijekom 5 tjedana održat će se 5 masterclassova. Prije svakog masterclassa grupa će se uz pomoć voditelja pripremiti na aktivno sudjelovanje u predavanju i sastaviti pitanja za gosta predavača.

Više informacija i prijava….

Ukupna vrijednost projekta je 441.924,98 kuna, od čega Europski socijalni fond sufinancira 375.636,23 kuna. Projekt će se odvijati od srpnja 2022. do srpnja 2023.