Hrvatska, Nekategorizirano

Zagrepčani poslali pomoć napuštenim psima u Slavoniji

Zagrepčani nastavljaju pomagati napuštenim kućnim ljubimcima diljem zemlje te je u srijedu iz skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u osječko sklonište dovezena hrana za pse koja će se podijeliti i iz Našica i Donjeg Miholjca.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu posljednjih je dana prikupljalo donacije građana za sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede, tzv. osječki azil.

U Nemetin, gdje je taj azil smješten, djelatnici skloništa u Dumovcu dovezli su 1100 kilograma suhe pseće hrane i 110 kilograma hrane u konzervama. Osječko se sklonište trenutačno brine o 220 pasa, istaknuto je u priopćenju.

“U skloništu je 180 pasa, a još ih je četrdesetak privremeno udomljeno. Inače nam u pribavljanju hrane za naše pse pomažu sugrađani. S njima gradimo jednu lijepu osječku priču, ali pandemija novog koronavirusa izbacila nas je iz tračnica. Nitko ne zna koliko će biti na snazi aktualne mjere zaštite stanovništva od koronavirusa, a mi nemamo zalihe hrane za pse. Zato smo se povezali s prijateljskim skloništima i udrugama, pa ćemo zajedno prebroditi ovo razdoblje“, rekao je Hrvoje Harač iz Udruge Pobjede.

Dodao je kako će i donaciju iz Zagreba tzv. osječki azil podijeliti s lokalnim udrugama koje se brinu o napuštenim kućnim ljubimcima. Među njima su Farmica iz Našica i Bobi iz Donjeg Miholjca.

“Svi koji radimo u skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba ovih se tjedana osjećamo kao skretničari dobrote. Drago nam je da možemo organizirati prihvat hrane za kućne ljubimce te je dostavljati udrugama diljem Hrvatske. Uz hranu, njihovim su štićenicima sada potrebne i ampule protiv nametnika”, rekao je u Osijeku ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damir Skok, u sklopu kojega djeluje sklonište u Dumovcu.

Svima koji udrugama u potrebi mogu pomoći donacijom preporučuje se da pošalju poruku na e-adresu: prijave@dumovec.hr. Nakon toga sklonište se s građanima i tvrtkama dogovara o preuzimanju donacije, stoji u priopćenju iz zagrebačkog skloništa. (Hina)