Hrvatska, Nekategorizirano

Zakorači u jesen kroz kontinuirani kulturno umjetnički program Centra Solar

Nekada fronta i mjesna zajednica, a danas kotar i Centar Solar. U svakom trenutku adresa Ban Mladenove 9\Sinovčićeve 6 ostaje mjesto koje sjećanja čini koherentnima, mjesto nepredvidivih susreta – navodi u pozivu umjetnička organizacija IKS Festival.

I dok ljeto lijeno pakira svoje uzavrele torbe, mi ćemo vam olakšati zvuk šuškavih koraka jeseni uz naš uvijek razigran rujanski repertoar.

Ponedjeljkom u popodnevnim terminima, na drugom katu Ban Mladenove 9, dočekivati će vas plesačica i plesna pedagoginja Lucija Zalović. Svjesnost i pokret njezina je rujanska radionica, s početkom u 18:00 sati, namijenjena mladima. Namjera joj je da polaznici izraze sebe dotičući pokretom i plesom najneobičnije boje spektra naših emocija. Radionica za odrasle, s početkom u 19:15 sati, posvećena je materijalu i to onom arhiviranom u svakom pojedincu do čijih će tragova doći kroz prvi ciklus radionica improvizacijskih tehnika.

Četvrtkom će našu dvoranu ispuniti djeca i mladi uz plesačicu, pjevačicu i izvođačicu Karolinu Šušu. Karolina će, s početkom u 17:45, djeci približiti odnos s podom, velikim pomagačem u pokretu i „prijateljem“ koji nas uvijek vjerno dočeka kada izazivamo zakon gravitacije. Mladi će, od 18:00 sati, kroz osnove izvedbe senzibilizirati kako stajati na pozornici, te koristiti impuls i osjećaj pravog trenutka.

I dok će neki emocije otkrivati i izražavati plesom, drugi će to učiniti bojama. Akademska slikarica Tončica Kuzmanić svoju rujansku radionicu posvetila je svojoj najvećoj strasti, slikarstvu. Srijedom od 18:00 sati naša dvorana će se pretvoriti u pravi mali atelijer koji će možda iznjedriti i neke nove Emanuele Vidoviće jer u Varošu to tako obično i biva.

Sve naše radionice su besplatne, a za sudjelovanje je potrebna zainteresiranost, malo dobre volje i puno pozitivne energije i naravno prijava koja se može izvršiti putem web kalendara na našoj internet stranici www.centar-solar.eu. Pratite nas i na društvenim mrežama, Facebook stranici Centar Solar i Instagram profilu @centarsolar, jer u ovom centru kreativnih okupljanja mi uvijek stvaramo još neke nove zanimljive sadržaje – zaključuje se u pozivu.

Prijavi se OVDJE.

Nositelj projekta „PROJEKT SOLAR – SUNČANI VAROŠ SRETNIH STANOVNIKA revitalizacija prostora i uspostava društveno kulturnog centra u kontaktnoj zoni povijesne jezgre grada Splita“ je umjetnička organizacija IKS Festival, a partneri na projektu su grad Split, Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju i Udruga stanovnika povijesne jezgre grada Splita „GET“ .

Projekt je podržan bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.816.076,50 kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda), u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.