Hrvatska, Nekategorizirano

Započele prijave aktivnosti za nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira 2021.

Nacionalna manifestacija Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj jedanaestu godinu zaredom. Njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Od danas, 6. rujna, počinju prijave aktivnosti za manifestaciju Hrvatska volontira 2021., navode organizatori.

Ovogodišnjom kampanjom želi se podsjetiti koliko je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u kriznim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje: Važna društvena mreža

Poruke koje se ove godine šalju kroz kampanju:

Dobro je što ste tu!

Hvala što ste tu!

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Osim navedenoga, i tijekom ovogodišnje kampanje se želi povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Planirane volonterske aktivnosti moguće je prijaviti od 6. rujna 2021. putem stranice http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr i to najkasnije do 24. rujna 2021.

Unesene informacije bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini.

Dodatno: Ove godine se kroz manifestaciju dodatno želi odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama, promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i on-line kampanju na društvenim mrežama. U skladu s tim, Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva sve dosadašnje organizatore volontiranja uključene u kampanju Hrvatska volontira da potaknu svoje volontere koji imaju iskustva s volontiranjem u kriznim situacijama, kao i neformalne inicijative, da podijele svoja volonterska iskustva kroz kratak video u trajanju od minute koje će se kasnije promovirati na društvenim mrežama. Upute za izradu videa dostupne su ovdje.

Više informacija i baza prijava na stranici manifestacije.