Aktualno, Nekategorizirano

Završni okrugli stol projekta usmjerenog na pomoć maloljetnim kažnjenicima

Caritas Splitsko – makarske nadbiskupije organizira završni Okrugli stol „Snaga učinkovite mreže socijalnih usluga u radu s maloljetnim počiniteljima prekršajnih i kaznenih djela “, u sklopu projekta „M.O.R.E. mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika” ugovorenog u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu. Projekt sufinancira Europska unija (85% sredstava) iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020).

Okrugli stol će se održati 7. srpnja 2021. godine (srijeda) od 9:30 do 13:30h, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko – Frankopanska 19, Split.

Dvogodišnji projekt čija provedba je započela početkom srpnja 2019. provodio se u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split, Udrugom Mentor, Zajednicom Pape Ivana XXIII, Centrom za socijalnu skrb Split i Centrom za socijalnu skrb Omiš.

PROGRAM OKRUGLOG STOLA
09:30 – 09:55 Prijava sudionika
09:55 – 10:00 Pozdravni govor Denis Maslov, univ. spec. prob., ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije
10:00 – 10:20 “Projekt „M.O.R.E. mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika“ – Završno izvješće Ružica Đonlić, dipl.catech
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije
10:20 – 11:15 “Prikaz ciljeva i ostvarenih pokazatelja projekta M.O.R.E. – unaprjeđenje kapaciteta i stvaranje mreže OCD-a, pružatelja socijalnih usluga” – osvrt partnera na projektne aktivnosti
CZSS Split, CZSS Omiš, ETŠ, Udruga Mentor, Zajednica Pape Ivana XXIII.
11:15 – 11:30 “Uključivanje volontera u projektne aktivnosti – perspektiva volontera” Marija Pražen, mag. theol.; Tea Bočina studentica PMF – a Sveučilišta u Splitu
11:30 – 12:00 Pauza uz prigodno osvježenje
12:00 – 12:20 “Prikaz studije slučaja odgojne mjere Posebne obveze uključivanja u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunalnog/ekološkog značenja na području Splita” Ružica Nenadić Lisica, prof. soc. paed.
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije
12:20 – 13:00 “Perspektiva korisnika u socijalnim uslugama” dr.sc. Toni Maglica, poslijedoktorand Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu
13:00 – 13:30 Rasprava i zaključci
13:30 Domjenak