Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Želite osnovati udrugu i povući novac iz europskih fondova za svoj projekt? Prijavite se na radionicu u sklopu projekta ‘KULTajmo’

Imate udrugu, a ne znate kako ‘povući’ sredstva iz europskih fondova za svoj projekt ili, pak, planirate osnovati udrugu, a ne znate otkud ni kako početi? Sve to moći ćete doznati na nizu radionica koje će biti organizirane tijekom rujna u Muzeju grada Šibenika u sklopu projekta ‘KULTajmo u Šibeniku! Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi’.

Prva radionica na rasporedu je 13. rujna od 14.30 do 16 sati u Atriju Muzeja grada Šibenika kada će sudionici moći doznati sve relevantne informacije o osnivanju i vođenju udruge, dakle detalje o osnivačkim aktima, tijelima udruge i osnivačkoj skupštini, a kao primjer će se koristiti osnivanje klastera udruga Šibensko-kninske županije.

Radionice će biti usmjerene na način da će se, osim osnovnih informacija o osnivanju i vođenju udruga, posebna pažnja posvetiti osnivanju mreža i vođenju mreža udruga kako bi se stvorio kapacitet razvoja strukturirane suradnje i unutar civilnog sektora, a time i civilnog sektora s javnim dionicima, a posebice s Muzejom grada Šibenika, Gradom Šibenikom, Šibensko-kninskom županijom i drugim relevantnim dionicima u kulturi i povezanim djelatnostima – poručuje ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević.

Podsjetimo, projekt ‘KULTajmo u Šibeniku’ ima cilj uspostavu modela sudioničkog upravljanja u kulturi između Muzeja grada Šibenika i civilnog sektora u Šibensko-kninskoj županiji. Drugim riječima, Muzej kroz taj projekt želi identificirati udruge s kojima može raditi odnosno udruge koje već imaju¸ideju za projekt u čijoj provedbi im partner može biti upravo Muzej kako bi uz njihovu pomoć svoju ideju doveli do razine projekta. Nakon što se to ostvari, udruge će moći tražiti kanale financiranja, a o svakom koraku učit će kroz radionice koje se organiziraju tijekom rujna u sklopu projekta.

Vrijednost projekta je 797.757,40 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira projekt sa 678.093,79 kuna. Uz Muzej grada Šibenika, partneri na projektu su udruga ‘Mladi u Europskoj uniji’, Udruga slijepih Šibensko-kninske županije, Foto klub Šibenik i Grad Šibenik.