Aktualno, Nekategorizirano

‘Žene, bajke, kraljice’ – svečana promocija zbirke priča

U petak, 17. prosinca, u 18 sati, u Centru za ženske studije u Zagrebu održat će se svečano predstavljanje zbirke priča ‘Žene, bajke, kraljice’ u kojoj će književnice okupljene na ovom projektu: Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Aida Bagić, Nada Gašić, Julijana Adamović i Ana Đokić, nastupiti u ime likova koje su interpretirale.

Likovi: žene Modrobradog, majka Snjeguljice, majka i maćeha Pepeljuge, baka Male Sirene, kćerka Snježne kraljice, maćeha Ivice i Marice, starica iz Guščarice.

Likovno-grafičko oblikovanje, ilustracije i animacija: Aleksandra Nina Knežević

“Vrijeme je da se bajke vrate tamo gdje i pripadaju, u svijet odraslih”, poručuje autorica projekta Jadranka Bargh, dok urednica nakladničke kuće Kreativna mreža, Ana Đokić najavljuje čitavu ediciju u kojoj će likovi iz bajki imati glavnu riječ: “Nakon ženski, na redu su muški likovi, koje će interpretirati Zoran Ferić, Boro Radaković, Darko Macan, Ludwig Bauer, Roman Simić, Zoran Pongrašić, Igor Štiks, Boris Perić i Želimir Periš”.

Zbirka priča ‘Žene, bajke, kraljice’ realizirana je u Godini čitanja uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.