Hrvatska, Nekategorizirano

ZOI gluhih: Rea Hraski brončana i u superveleslalomu

 Rea Hraski je osvojila još jedno brončano odličje na Zimskim olimpijskim igrama gluhih u talijanskom Sondriju, nakon što je prvog dana natjecanja bila treća u spustu, u nedjelju se na pobjedničko postolje popela i u superveleslalomu.

Zlatnu medalju osvojila je Ruskinja Jelena Jakovišina, dok je srebro pripalo Terezi Kmochovai iz Češke.

“Presretna sam! Čim smo se danas digli na start znala sam da ću uspjeti u mojoj najdražoj disciplini. Staza je izgledala fantastično, čak je i Natko rekao da bi se najradije skinuo u kombinezon i sam vozio. Odradili smo odličan pregled staze i sve precizno dogovorili, a nakon starta sam jednostavno hvatala brzinu iz zavoja u zavoj i taj sam dobar osjećaj nosila sa sobom do cilja. Ogromno hvala svima koji su uz mene cijelo vrijeme”, rekla je Rea Hraski.

Rea je u subotu nastupila u kombinaciji, međutim nije uspjela završiti utrku. Pred njom je sada jedan dan odmora, a nakon toga je 17. prosinca očekuje nastup u veleslalomu te 18. prosinca u slalomu.

“Sretni smo zbog još jedne medalje. Rea je danas odlično vozila, bila je stvarno motivirana i puna energije. Uspjela je odvoziti odličnu vožnju nakon jučerašnjeg peha u kombinaciji, gdje je izletila par vrata prije cilja. Jako sam sretan zbog toga, idemo dalje punom snagom, jer nas čekaju još veleslalom i slalom“, rekao je Rein trener Natko Zrnčić Dim.