Aktivizam, Nekategorizirano

Manjine i mediji u Republici Hrvatskoj

Prisutnost novinara je od izuzetne važnosti za projekt

U sklopu projekta „SISUMMA – Europska socijalna inicijativa za potporu manjinama kroz medijski aktivizam“ Udruga Mala filozofija organizira seminar s donositeljima odluka, „Manjine i mediji u Republici Hrvatskoj“.

Seminar će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. godine u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković u Dalju, Zlatka Takača 13.

Cilj projekta je potaknuti što konkretnije akcije kako bi se u medijima spriječio govor mržnje te kako bi se mediji što aktivnije zauzeli za promociju manjinskih prava, kako na mikro, tako i na makro području.

– Prisutnost novinara je od izuzetne važnosti za projekt, ali i za širu javnost kako bi preko vas bili upoznati o ovakvim i sličnim inicijativama, te kako bi zajedničkim snagama osvijestili javnost o problemima manjina u Republici Hrvatskoj, a samim time i ukazali na načine rješavanje navedenih problema – poručuju u udruzi Mala filozofija.

Raspored seminara:

10:00- 10:10 dr.sc. Bruno Ćurko (Mala filozofija) „O projektu SISUMMA“

10:10-11:00 Tamara Opačić (Srpsko narodno vijeće) „Mediji o manjinama, manjine o medijima: Percepcija srpske manjine u hrvatskim medijima“

11:00 – 11:30 Stanka za kavu

11:30-12:30 Okrugli stol „ Manje i mediji u Republici Hrvatskoj – jučer, danas, sutra“ (Moderatori: Zoran Kojčić, mag.edu & dr.sc. Bruno Ćurko, Mala filozofija).

12:30-12:45 Zatvaranje skupa (Zoran Kojčić, mag.edu)