Aktualno, Nekategorizirano

Radionica spekulativnog dizajna u Društvenom centru Rojc

Udruga Metamedij poziva zainteresirane studente/ice, umjetnike/ce i društveno-humanističke znanstvenike/ce na prijavu za radionicu koja će se održati u Puli.

Udruga Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu organizira besplatnu radionicu spekulativnog dizajna u Društvenom centru Rojc u Puli. Radionica pod nazivom Telling the Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time održat će se od 12. do 17. kolovoza.

Tema radionice kritičko je promišljanje postojećih jezika i tehnologija kojima se služimo kako bismo razumjeli i mjerili vrijeme. Radionica će se održati u sklopu festivala Media Mediterranea 21 te će se nadovezati na ovogodišnju festivalsku tematsku okosnicu jezika i komunikacije. Polaznicima će se na taj način omogućiti sudjelovanje u programu i praćenje festivalskih sadržaja. Voditelj i mentor radionice je Ted Hunt, a kao gostujući predavač pridružit će mu se medijski umjetnik Hrvoje Hiršl.

Radionica je namijenjena mladim studentima/cama, stručnjacima/kinjama i umjetnicima/ama iz područja dizajna, novih medija, IT-a, lingvistike, književnosti i kreativnog pisanja, filozofije, sociologije, antropologije itd. Radni jezik radionice je engleski.

Na kraju radionice polaznici će imati priliku javno predstaviti radove i moguće scenarije na Media Mediterranea 21 festivalu u Puli. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Detaljniji opis radionice možete pronaći na službenim stranicama udruge.

Prijave se šalju putem online prijavnice, a sve dodatne informacije možete zatražiti putem maila.

Rok za prijavu je 21. srpanj, a broj sudionika/ca je ograničen.