Aktualno, Nekategorizirano

8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska o rješenju problema u “novom ruhu”

Pod nazivom „Stari izazovi, novo ruho“, od 30. studenoga do 4. prosinca, održat će se 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSHMH) na kojem će se, najavljuju iz te udruge, ponuditi rješenja problema koji su se razotkrili u ovoj godini u novom ruhu.

Ta se konferencija održava online u formi ciklusa okruglih stolova, okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i više od 500 mladih.

Teme su joj doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije covid-19 na svakodnevnicu kroz digitalizaciju društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije.

Konferencija će se održati u Zagrebu, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici @WorldYouthAllianceHrvatska te na YouTube kanalu @Svjetski savez mladih Hrvatska.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, u Hrvatskoj djeluje u Zagrebu, Osijeku i Splitu.(Hina)