Aktivizam, Nekategorizirano

Javna tribina “KUL centar – jučer, danas, sutra!”

Javna tribina “KUL centar – jučer, danas, sutra!” održat će se u petak 22. studenog 2019. godine u 17:00 sati u velikoj dvorani Centra mladih, Ulica Ante Starčevića 11, Slavonski Brod.

Javna tribina “KuL centar – jučer, danas, sutra!” provodi se u sklopu projekta “Kulturni centar mladih – Razvoj javno-civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)”, a za cilj ima upoznati građane o mogućnostima njihovog uključivanja, odlučivanja i upravljanja u kulturi s podrškom javnog sektora.

Predviđeno trajanje javne tribine je 120 minuta, a voditelj tribine je dr.sc. Jadran Antolović uz predstavnike ustanova i organizacija civilnog društva.

Pozivamo Vas da zajedničkim snagama sudjelujemo u kreiranju KUL centra kako bi naš grad obogatili novim kulturnim sadržajima i programima – Budi u centru dođi u KUL centar! – stoji u najavi.

„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ projekt je Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Ovaj projekt u ukupnoj vrijednosti od 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Nositelj je projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.