Aktivizam, Nekategorizirano

Aktivnosti projekta Gradimo Dom zajedno sele Iz Doma mladih na ulice

U sklopu projekta Gradimo Dom zajedno, većina događanja u kojima smo navikli sudjelovati u zatvorenim prostorima Doma mladih u srpnju seli na otvorene gradske prostore. Ulaz na sve aktivnosti je besplatan, prenosi Infozona.

U sklopu projekta Gradimo Dom zajedno, većina događanja u kojima smo navikli sudjelovati u zatvorenim prostorima Doma mladih u srpnju seli na otvorene gradske prostore. Ulaz na sve aktivnosti je besplatan.

U Galeriji Doma mladih u utorak, 9. srpnja, u 20 sati otvara se izložba o odbačenim, zanemarenim i od strane dominantnog diskursa proglašenim manje vrijednim ili čak uvredljivim temama poput ženske umjetnosti, queer umjetnosti i seksualnosti i povijesti LGBT kulture. Otvaranje će biti prilika i za razgovor s umjetnikom Karolom Radziszewskim. Materijal za izložbu Radziszewski je prikupio s područja srednje i istočne Europe, a na splitskoj izložbi postav će dopuniti materijalima koje je prikupio prilikom rezidencijalnog boravka u Zagrebu te materijalima iz umjetničkih istraživanja kolektiva QueerANarchive. Izložba se može pogledati radnim danom do 26. srpnja, od 17 do 21 sat.

Mondokick, Vinko Pelicarić, Cuisine dub, Nile, El Commando, c_bastard, Ruzina Frankulin, Dubok i Đole tek su dio popisa izvođača koji će biti zaduženi za glazbeni i vizualni doživljaj koji pripremaju KUU Romb i KUU Uzgon. Program It came form Kocka održat će se u petak i subotu, 12. i 13. srpnja, od 19 sati na Platou Doma mladih.

Tjedan dana kasnije, u petak, 19. srpnja, od 19 sati KLFM će u lučicu Špinut donijeti Radio u kvartu, a ritmovi Jadrana, Mediterana, Baleara, ali i tropskih i tiki zvukova publiku će odvesti u 80-e.

Aktivnosti projekta Gradimo Dom zajedno sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu sa Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Koalicijom udruga mladih i Festivalom mediteranskog filma Split.