Aktivizam, Nekategorizirano

BURE kulture i prvi Metloboj u Baranji!

Udruga za ruralni turizam Đola organizira prvo javno događanje imena BURE kulture. BURE kulture javno je događanje koje obuhvaća kulturno-umjetnički i glazbeni sadržaj, a za prvo u nizu ovih događanja pripremili smo i sportski dio programa i to ne bilo kakav, već prvi Metloboj u Baranji! – navodi udruga Đola u pozivu.

BURE kulture – Metloboj na Đoli održat će se na prostoru jezera Đola u Dardi 20. svibnja 2023. s početkom u 16:00 sati.

Metloboj, sport inspiriran ciklusom knjiga o Harry Potteru, nastao je 2005. godine, a s obzirom na popularnost čarobnjačkoga svijeta, ove godine će se metloboj zaigrati i u Baranji. Metloboj igraju ekipe od 5 igrača – jedan tragač, jedan čuvar, jedan udarač i dva goniča. Svaki igrač ima specifičan zadatak, a zadatke i pravila metloboja ekipe dobiju nakon prijave. Prijave ekipa traju do 15. svibnja 2023. te će svaka ekipa dobiti startni paket (osvježenje), metle i bedževe, a jedini uvjeti za prijavu su sljedeći:
– igrači moraju biti stariji od 15 godina (maloljetni igrači dobit će suglasnost za sudjelovanje koju trebaju potpisati roditelji/skrbnici)
– ekipa mora nositi majice u istoj boji (radi raspoznavanja ekipa)
– puno energije, dobrog raspoloženja i volje.

Prijave i program dostupni na stranici udruge Đola.

BURE kulture financirano je sredstvima iz projekta Č.I.Z. – čitanje i zabava kojeg provodi Udruga Đola, a koji se financira iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava broj: UP.02.1.1.15.0041 u sklopu Poziva „Čitanje do uključivog društva“ broj UP. 02.1.1.15. u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.