Aktualno, Nekategorizirano

Udruga Đola poziva na radionice u Društveni centar Darda

U sklopu projekta “Č.I.Z. – čitanje i zabava” Udruga Đola u razdoblju od 27. ožujka do 5. travnja 2023. nastavlja s kreativnim radionicama u Društvenom centru Darda (Sv. I. Krstitelja 109, Darda). Radionice su otvorene za sve zainteresirane, a osobito su namijene mladima do 25 godina i pripadnicima romske i drugih nacionalnih manjina. U proteklom tjednu, od 20. do 24. ožujka 2023.,  iz istog ciklusa održane tri radionice na kojima su sudionici izrađivali mini knjige, pisali svoje priče te upoznali književna djela Dvije crte plavo i Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu.

RASPORED RADIONICA

27. ožujka 2023. u 17:30 održat će se radionica izrade maski na temelju likova iz djela Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu te fotografiranje, a radionicu će voditi Nikolina Srđenović, nastavnica likovne kulture.
29. ožujka 2023. u 18 sati održat će se radionica izrade portreta i kolaža na temelju djela Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu i Dvije crte plavo, a radionicu će voditi Marija Šimunek, pedagoginja i art terapeutkinja.
31. ožujka 2023. u 17:30 održat će se radionica Razgovor ugodni o filmovima Fahrenheit 451 i Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, a radionicu će voditi Tanja Topalov, voditeljica projekta, i Branislav Vilić, projektni asistent.
3. travnja 2023. u 17:30 održat će se radionica čitanja i upoznavanja djela Fahrenheit 451, a radionicu će voditi Tanja Topalov, voditeljica projekta, i Branislav Vilić, projektni asistent.
5. travnja 2023. u 18 sati održat će se radionica Knjige vs. filmovi na kojoj će se uspoređivati književna djela i njihove ekranizacije – Fahrenheit 451 i Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, a radionicu će voditi Katarina Žaper, nastavnica hrvatskoga jezika.

……………………………………………………..

Projekt “Č.I.Z. – čitanje i zabava” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva Čitanjem do uključivog društva UP.02.1.1.15 u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.392,59 kuna.

Cilj projekta Č.I.Z. – čitanje i zabava (UP.02.1.1.15.0041) razvoj je čitalačkih sposobnosti osoba mlađih od 25 godina te promocija čitalačke pismenosti. Istraživanjem potreba zajednica uočena je potreba da se mladima ponude aktivnosti vezane uz čitanje koje su osmišljene na mladima privlačan i zanimljiv način.