Aktualno, Nekategorizirano

‘Čajanka s dronom’ kao najava 18. Tabor Film Festivala

Organizatori Tabor Film Festivala, u suradnji s njihovim domaćinima i partnerima Muzejima Hrvatskog zagorja, pripremili su bogat jednodnevni program u subotu, 4. srpnja, kao uvod u još bogatiji festivalski vikend (10. – 12. srpnja 2020.), kada će se na taborskome brdu održati 18. izdanje Tabor Film Festivala, prenosi Culturenet.

Središnji događaj Čajanke otvorenje je izložbe Things And Wonders (Stvari i čudesa) grčke umjetnice s bečkom adresom Anne Vasof. Posebnost otvorenja bit će performans Unmanned Tea Party (Bespilotna čajanka) kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu. Izložba ostaje otvorena do 12. srpnja 2020. i moći će se pogledati i u sklopu Tabor Film Festivala.

Uz izložbu i performans te neizostavne filmske projekcije, na programu će biti i dvije lutkarske predstave koje će izvesti Srednjovjekovna putujuća lutkarska družina Loculatori, te atraktivna video mapping projekcija na zidovima dvorca. Za sam kraj događanja događanje se seli u Grešnu goricu, gdje će posjetitelje dočekati koncert sastava Mokri Nenad. Ulaz na sve programe je besplatan.

Raspored programa u Velikom Taboru & Grešnoj gorici:

18:00 Lutkarska predstava – “Zmajevo blago”

19:00 Anna Vasof: Otvorenje izložbe

19:30 Drone performance – Anna Vasoff

20:00 Filmovi Anne Vasof

20:30 Lutkarska predstava – “Vila Meluzina”

21:00 3D mapping – “Legenda o Veroniki Desinićkoj

21:30 Koncert: Mokri Nenad – Grešna Gorica

Facebook event