Hrvatska, Nekategorizirano

Centar Feniks iz Soljana, općina Vrbanja, završava EU projekt povećanja mogućnosti za zapošljivost i ostanak mladih u lokalnoj zajednici

Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju ”Feniks” iz Soljana, općina Vrbanja, organizira završnu tiskovnu konferenciju povodom završetka provedbe projekta „Klub za mlade Budi tu – budi svoj“, koji je sufinancirala iz Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Konferencija će se održati u petak, 8. studenog 2019. u 13h, u Vrbanji, u vijećnici Općine Vrbanja, na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 1.

Na završnoj konferenciji će se predstaviti rezultati provedbe projekta, koji je Centar Feniks provodio s partnerima Airsoft udruga”Eastpoint”, Lokalna akcijska grupa ”Šumanovci” i općina Vrbanja.

Cilj projekta je bio povećati socijalnu uključenost mladih na području LAG-a Šumanovci.

Zbog nedovoljne uključenosti mladih u gospodarske, političke i društvene procese što za posljedicu ima nedovoljnu iskorištenost potencijala mladih kao najkvalitetnijeg segmenta suvremenog društva nastao je projekt “Klub za mlade ”Budi Tu – Budi Svoj’‘. Zapošljavanje mladih ostaje ključna zadaća za održiv društveni i gospodarski razvoj, pogotovo u kontekstu mijenjanja demografske slike i starenja populacije. Provedbom projektnih aktivnosti, neformalnoga obrazovanja uključujući programe usmjerene na povećanje zaposlenja, kvalitetno provođenje slobodnog vremena , razvoja volonterskih aktivnosti mladih, usmjeravanje aktivnosti na mlade u suradnji sa različitim dionicima na lokalnom području, osnivanjem kluba za mlade te jačanje kapaciteta voditelja i zaposlenika , aktivnosti usmjerene na informiranje i educiranje o samozapošljavanju i društvenom poduzetništvu, te umrežavanje organizacija mladih i povezivanje s neformalnim inicijativama mladih pridonijeti će se rješavanju središnjeg problema nezaposlenosti mladih koji izravno utječe na mogućnost osamostaljivanja, planiranja budućnosti, izgradnje vlastitih vještina i sposobnosti.