Aktualno, Nekategorizirano

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava ugovorio projekt pomoći u učenju za romsku djecu

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek u suradnji s projektnim partnerom Romski resursni centar u utorak, 19. travnja 2022., na svečanoj dodjeli ugovora u zagrebačkom hotelu Westin, službeno je ugovorio provedbu projekta “Osnažimo se za promjenu”.

Cilj projekta je osigurati inkluzivno i što kvalitetnije obrazovanje za djecu romske nacionalnosti koja je marginalizirana skupina u Republici Hrvatskoj. Temeljem dosadašnjeg iskustva i rada, osmislili smo ovaj projekt koji u skladu s ciljevima poziva razvoja civilnog društva te jačanja (međusobnih kao i) kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti i rad u područjima socijalnog uključivanja i obrazovanja, pruža podršku i edukacije u navedenim područjima specifično za rad s ranjivom skupinom djece, pripadnicima romske populacije. U sklopu projekta razvit će se i digitalni alat za pomoć u učenju za romsku djecu i obučiti zaposlenike prijavitelja i partnera i volontere za korištenje tog alata (Veliki brat i Velika sestra). Aktivnosti projekta obuhvaćaju zaposlenike i volontere lokalnih OCD-a i krajnje korisnike-djecu pripadnike romske nacionalne manjine i građane/ke s potresom pogođenog područja, a usmjerene su na pripremu i provedbu edukacija, poticanju volonterstva, te unaprjeđenje metoda rada s ranjivim skupinama – navodi se na FB stranici Udruge.

Projekt je ugovoren temeljem 13. Odluke o financiranju na Pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Ukupna vrijednost projekta je 440.903,25 kuna.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.