Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Centar za Nestalu i Zlostavljanu Djecu producirao videospot u okviru projekta podrške resocijalizaciji mladih počinitelja kaznenih djela

Centar za Nestalu i Zlostavljanu Djecu iz Osijeka u okviru projekta “Pokretači promjene – podrška resocijalizaciji i reintegraciji mladih počinitelja kaznenih djela” izradio je promotivni videospot kako bi informirao javnost o ovom projektu koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren na pozivu Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Projekt se provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek i Poduzetničkim centrom Osijek.

Cilj projekta je:

• Razvijanje socijalnih vještina i znanja te povećanje motivacije i konkurentnosti na tržištu rada mladih počinitelja kaznenih djela
  • Jačanje kapaciteta organizacija i institucija kroz unaprjeđenje znanja i vještina stručnjaka iz područja civilnog sektora, socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja i zdravstva te razvoj međusektorske suradnje
  • Senzibilizacija šire javnosti i razvijanje svijesti o važnosti resocijalizacije mladih počinitelja kaznenih djela i uloge organizacija civilnog društva.

Predviđeno trajanje projekta je od 1. rujna 2019. godine do 31. kolovoza 2021. godine

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.146.023,44 kune, a potpora Europskog socijalnog fonda iznosi 974.119,92 kune.

Više ovdje.