Aktualno, Nekategorizirano

Centar za ženske studije poziva na upis jednosemestralnog obrazovnog programa

Centar za ženske studije raspisao je poziv na upis u jednosemestralni obrazovni program Ženskih studija 2020. koji će trajati od 10. veljače do 17. lipnja.

Prijave se primaju do 3. veljače 2020.

Predavanja su podijeljena u 11 modula, koji će polazinike uvesti u feminističku epistemologiju, terminologiju i ženske studije, omogućiti im uvid u analitičke fokuse feminističkih struja i pravaca, upoznati s historijom feminizma, lokalno i regionalno u globalnom kontekstu.

Kroz module će se obraditi i teme Feministička kritika nasilja, Žene i socijalna država, Lezbijski i Queer studiji, Feministička optika kulturno-umjetničkih praksi itd.

Nastava će se održavati u Centru za ženske studije dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, odnosno navečer. U programu će gostovati međunarodne predavačice/i te će pojedina predavanja biti na engleskom jeziku, po potrebi organizirana na alternativnim lokacijama.

Polaznici/e će se odabrati na temelju prijava i razgovora sa svim kandidatkinjama/ima. Mogućnost redovitog pohađanja nastave jedan je od osnovnih kriterija odabira budućih polaznica i polaznika.
Participacija za jednosemestralni program iznosi 400 kuna, uz mogućnost volontiranja dijela iznosa.