Aktualno, Nekategorizirano

Poziv za prijavu u obrazovni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse

Kreativni-kriticki-2017-560x350Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu realizirat će tijekom ožujka 2017. godine obrazovni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse. U okviru modula analizirat će se se i podučavati nosivi tematski sadržaji, epistemološki dosezi i spoznajne ‘intervencije’ feminističkih teorija u suvremena teorijska promišljanja, posebice ona o statusu roda unutar različitih polja suvremenog iskustva, znanstvenih modusa i kulturnih praksi kao i procesa performativnih mapiranja i kritičke imaginacije. U izvođenju obrazovnog modula, uz interdisciplinarno motrište i interaktivnost kao metodičke spoznajne alatke, koriste se različiti znanstveni pristupi, izvori i područja spoznavanja poput vizualne kulture, lingvistike, socijalne historije, filozofije, kritičke geografije, multimedija, umjetničke prakse, semiotike.

Nastavni modul namijenjen je studenticama i studentima preddiplomskih i diplomskih studija umjetničkih akademija i studija humanistike Sveučilišta u Zagrebu. Program se sastoji od šest predavanja koja će se održati na Akademiji likovnih umjetnosti, te tri umjetničke radionice. Polaznicama i polaznicima modula bit će dodijeljena 2 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost.

Prijave se primaju do 1. ožujka 2017. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr, a uz prijavu je potrebno priložiti motivacijsko pismo, budući da je broj sudionica i sudionika ograničen.
Sadržaj i raspored dostupni su ovdje.