Aktualno, Nekategorizirano

Slatki servis

Početkom veljače održavat će se edukacije
Početkom veljače održavat će se edukacije

– Kontrola i disciplina često su teški i dosadni, a takav je i sam dijabetes tipa 1. Uvijek ometaju sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima, a mnogi odrasli boje se preuzeti dio te odgovornosti, boje se bockanja, terapije inzulinom, hipoglikemije i hiperglikemije. Ponekad je i njima samima teret pretežak. Djeca oboljela od dijabetesa tipa 1 zato trebaju hrabre, tople, strpljive, odlučne i odgovorne volontere koji su spremni učiti i koji će im pomoći da se osamostale i preuzmu kontrolu. Postanite volonter i povremeno preuzmite dio te odgovornosti i obveza, odnosno malo im pridržite teret dječjeg dijabetesa – stoji na stranicama Volonterskog centra Zagreb.

Kroz uvodne edukacije i zatim kroz iskustvo individualnog rada s djecom uz stručnu podršku naučit ćete mnogo o dijabetesu tipa 1 s medicinske, nutritivne, psihološke i životne strane, o radu s djecom u raznim situacijama te ćete izvježbati matematičke operacije nužne za kontrolu dijabetesa.

Stecite nova znanja i vještine, iskustvo rada s ugroženim skupinama, s obitelji, vrtićima i školama, upoznajte odrasle i djecu koja će vam uzvratiti osmjesima zahvalnosti i povjerenja. Obogatite sebe poklanjajući svoje vrijeme drugome.

Više informacija pronađite OVDJE ili se javite na: kontakt@slatkikosecer.com

Početkom veljače održavat će se edukacije i već u drugoj polovici veljače počet će SE s direktnom podrškom djeci.