Aktualno, Nekategorizirano

Cenzura Plus poziva predstavnike medija na studijsko putovanje u Liku

2016-08-29-17-01-1180-Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus organizira studijsko putovanje u Liku za predstavnike medija, i to  20. i 21. rujna 2016. godine.

Cilj je dvodnevnog Studijskog putovanja u Liku, upoznali njene potencijale, prirodna bogatstva, kulturne znamenitosti, tradicijska zanimanja i proizvode, poduzetničke inicijative, ljudske potencijale, te poteškoće sa kojima se stanovnici ruralnih područja Like suočavaju u svom svakodnevnom životu i prilikom planiranja razvoja lokalnih zajednica.

Lika je prema broju i raznovrsnosti zaštićenih prirodnih objekata i lokaliteta vodeće mjesto u Hrvatskoj; obuhvaća tri nacionalna parka (Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit), jedan park
prirode (Velebit), te Velebit kao rezervat biosfere u sklopu UNESCO-va programa, zatim Grabovača kao jedini pećinski park u Hrvatskoj, Cerovačke špilje kao najveći spiljski kompleks u
Hrvatskoj koje su proglašene geološkim spomenikom prirode, itd.

Dio spomenutih lokaliteta bit će obuhvaćen ovim Studijskim putovanjem, a neki od njih su i uključeni u program održivog razvoja, koji će nam predstaviti naši domaćini u Lici. Osim
potencijala Like, predstavit ćemo i ključne prepreke za realizaciju istih, posebno se fokusirajući na zadovoljenje primarnih potreba lokalnog stanovništva odnosno socijalne usluge koje su im teško
dostupne, bilo zbog loše prometne infrastrukture, teške financijske situacije ili nepostojanja potrebnih socijalnih usluga u određenim dijelovima Like.

Upravo ovakve poteškoće rezultat su nedostatka insitucionalne potpore i podrške ključnih dionika i sustava, čemu svi zajedno moramo doprinijeti kako bi se isto unaprijedilo.

Više informacija i prijava su na linku.