Hrvatska, Nekategorizirano

LAG LIKA najavljuje Sajam udruga u Gospiću, prvi u okviru projekta sufinanciranog iz ESF-a “Tesla za društveno korisno učenje”

Foto: LAG Lika
Foto: LAG Lika

Sajam udruga će se održati u petak, 25. svibnja 2018. od 9.00 do 14.00 sati u prostoru Kulturno Informativnog Centra Gospić, Budačka 12, Gospić.

Svečano otvaranje Sajma udruga je u 11.00 sati a održava se u sklopu nacionalne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga. Obuhvatit će i organiziranu volontersku akciju: Uređenje urbanog vrta Gospić koja se odvija sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“.

Sajam udruga omogućiti će predstavljanje rada lokalnih udruga, te mogućnosti volontiranja u udrugama. Osim jačanja prepoznatljivosti rada udruga nastoji se potaknuti aktivnije uključivanje građana u razvoj i oblikovanje zajednice. Tijekom Sajma udruga posjetitelji će moći razgovarati sa predstavnicima udruga na njihovim informativnim štandovima, sudjelovati u programima udruga te na predavanjima i panel raspravi. Javnosti će biti predstavljena brošura o prednostima volontiranja za oblikovanje zajednice te jačanje vlastite zapošljivosti kroz razvoj osobnih i profesionalnih vještina.

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ osmišljen je s ciljem spajanja teorije i prakse, poticanja aktivnog sudjelovanja pojedinaca u oblikovanju društva te popularizacije volonterstva. Provodi se u partnerstvu LAG-a LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatske Gorske Službe Spašavanja Stanica Gospić a sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom 2 godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn (od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn).