Hrvatska, Nekategorizirano

U Zagrebu započela konferencija o europskim fondovima u civilnom društvu

P-FAH-H2132655Međunarodna konferencija na temu održivosti civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i ulozi EU fondova u tome započela je u ponedjeljak u Zagrebu.

Konferencija “Održivost civilnog društva u novim zemljama članicama Europske unije i uloga EU fondova” započela je u ponedjeljak u Hotelu Westin u Zagrebu.

Civilno društvo jedno je od segmenata društva koje koristi EU fondove za svoj rad i na koje su EU fondovi i način njihova upravljanja imali velikog utjecaja.

Svrha konferencije je, između ostalog, razmotriti koliko su europski fondovi doprinijeli održivosti civilnog društva, kakav je status civilnog društva u zemljama kandidatkinjama za članstvo u EU, kolika je uspješnost korištenja pretpristupnih fondova u Hrvatskoj i koje su daljnje mogućnosti financiranja kroz europska sredstava u izgradnji civilnog društva, stoji u opisu konferencije.

Organizator konferencije je Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te se održava do srijede. (Hina)