Aktualno, Nekategorizirano

Četvrta konferencija o dobroj ekonomiji

ekonomija_crNastavljajući razgovor o nekim već započetim temama dobre ekonomije, ovogodišnja će konferencija donijeti i niz najnovijih rasprava i praksi iz polja kolaborativne ekonomije (collaborative economy), upoznati vas s konceptom ‘otvorene tvornice’ u vlasništvu svojih radnika, predstaviti hotele i uspješno društveno poduzeće kojim upravljaju bivši imigranti i izbjeglice, pričati o inspirativnim primjerima suradničkog upravljanja javnim urbanim dobrima te govoriti o pokretu za demokratsko upravljanje, kolektivno vlasništvo i pravedniju budućnost rada temeljenu na bogatoj tradiciji zadrugarstva i novim tehnologijama 21. stoljeća (platform cooperativism), javljaju iz Zadruge za dobru ekonomiju.

Konferencija se održava od 23. do 25. ožujka u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu (Ilica 49) održat će se četvrta Konferencija o dobroj ekonomiji.

Konferencija će ove godine uvesti i neke nove formate i dovesti još više korisnih ‘dobroekonomskih’ radionica. Gosti i gošće ovogodišnje konferencije su:

Thomas Dönnebrink, Platform Cooperativism

Christian Iaione, City as Commons

Luca Federici, RiMaflow factory

Nigel i Karen Lowthrop, Hill Holt Wood

Gabriela Sonnleitner, Magdas Hotel

Albert Cañigueral, OuiShare

Werner Wiartalla, ufaFabrik

Audrey Pigot i Valentin Martineau, Kitchen B (POC 21)