Aktualno, Nekategorizirano

Pozitivne priče koje osnažuju lokalno društvo

jaime_silva_630Održava se Treća konferencija o dobroj ekonomiji, a obrađuje teme zadruga, suradnje, društvenog poduzetništva, plave ekonomije, solidarne ekonomije i lokalnih valuta.

Učenje o zadrugama i suradnji, društvenom poduzetništvu, plavoj ekonomiji, solidarnoj ekonomiji, lokalnim valutama te poštivanju različitosti i povjerenja u zajednicu samo su neke od tema konferencije. Pozitivnim pričama koje osnažuju lokalno društvo i primjerima dobre prakse ukazat će se na brojne modele i mogućnosti koji proizlaze iz dobre ekonomije, jer njezina bit je da ne inzistira samo na jednom ispravnom modelu, već da poštuje lokalne specifičnosti i društveni kontekst.

Konferenciju organizira Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Platformom za dobru ekonomiju. Cijena ulaznice za trodnevnu konferenciju iznosi 90 kuna, dvodnevna 70 kuna, a dnevna ulaznica stoji 50 kuna. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava ili na njihovim prodajnim mjestima. U cijenu ulaznice uključen je prijevod, ručak i kava.

Informacije o konferenciji mogu se pratiti na Facebook eventu.