Hrvatska, Nekategorizirano

III. godišnja Konferencija o školskoj medijaciji

Tema ovogodišnje Konferencije je "Odnos, interkulturalnost i restorativne prakse: putevi do transformacije u medijaciji"
Tema ovogodišnje Konferencije je “Odnos, interkulturalnost i restorativne prakse: putevi do transformacije u medijaciji”

Na Konferenciji u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, raspravlja se o području školske medijacije, izgradnje mira u školama te odgoja za mir i dijalog. Također konferencija služi povezivanju, umrežavanju i osnaživanju školskih medijatora, kao i svih onih koji bi to željeli postati.

Školska medijacija promiče kulturu nenasilja u hrvatskim školama, a uz to je u skladu s istaknutim odgojno-obrazovnim ciljevima i kompetencijama koje učenici razvijaju poput: umijeća vođenja dijaloga, komunikacije, socijalne i emocionalne inteligencije, razrješavanja sukoba i problema, inicijativnosti te uključenosti djece i mladih.

Tema ovogodišnje Konferencije je “Odnos, interkulturalnost i restorativne prakse: putevi do transformacije u medijaciji”. Treća godišnja konferencija školske medijacije održat će se 16. veljače 2017. u Zagrebu.

Više o konferenciji  možete pronaći OVDJE.