Aktualno, Nekategorizirano

III. godišnja konferencija školske medijacije

fso_cr– Često si postavljamo pitanja: Što nas čini sretnima i zadovoljnima?, Kako pripremati djecu da budu kreativna, tolerantna, ljubazna?, Kako voditi konstruktivne i transformativne razgovore?, Na koji način osnaživati djecu i mlade da sami upravljaju svojim sukobima?, Kako unutar škola postaviti programe koji će osnaživati djecu i mlade ali i same djelatnike koji će doprinijeti pozitivnim i kvalitetnim odnosima?

Odgovore na ova ali i slična pitanja pokušat ćemo dati na Trećoj godišnjoj konferenciji školske medijacije koja će se održati 16. veljače 2017. godine u Prvoj gimnaziji u Zagrebu – ističu u Forumu za slobodu obrazovanja.

Kako graditi pozitivne odnose, od kojih se sve komponenata sastoje, na koji način unutar sebe pobuditi empatiju, razumijevanje, zahvalnost i praštanje za dobrobit odnosa govorit će dr.sc. Majda Rijavec s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U gradnji pozitivnih odnosa i razumijevanja drugoga doprinosi i restorativna pravda, moćna alternativa postojećim odgovorima na kaznena djela. O restorativnim (obnavljajućim) praksama u školama koje obuhvaćaju između ostaloga i uspostavljanje dijaloga, jačanje osobnog i društvenog života pojedinca te povezivanje, poštovanje i dogovorno rješavanje problema, kroz svoja iskustva prenijet će iz dr.sc. Belinda Hopkins, direktorica „Transforming Conflict“ iz Velike Britanije.

A na koji način transformativna medijacija može unaprijediti odnose i riješiti postojeće sukobe i nerazumijevanja predstavit će mag. Barbara Lapajne Predin, obiteljska medijatorica iz Slovenije.

Uz plenarna predavanja sudionici konferencije će imati prilike sudjelovati na radionicama:

• „Transformativni razgovor“ koju će voditi mag. Barbara Lapajne Predin,
  • „Just Schools“ koju će voditi sc. Belinda Hopkins i
  • „Medijacija uživo: prikazi procesa medijacije“ koju će voditi Nina Vrdoljak.

Prijave za sudjelovanje na Konferenciji su otvorene do 5. veljače 2017. godine. Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 280 kuna, a obuhvaća predavanja, priručnik, potvrdu o sudjelovanju i osvježenja u pauzama.

Više informacija o Konferenciji kao i informacije o prijavi za sudjelovanje na Konferenciji možete saznati OVDJE.