Aktualno, Nekategorizirano

Otvoren natječaj “Oboji svijet”

 

svijet_cr– Već 6. godinu zaredom obilježavamo Međunarodni dan tolerancije i zajedničkim snagama, idejama i kreativnim likovno-literarnim radovima progovaramo o tako važnim temama: toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba, prihvaćanju različitosti, razumijevanju i prihvaćanju postojanja svakoga pojedinca upravo takav kakav je, zagovaranju ljudskih i dječjih prava, kao i važnosti našega vlastitoga angažmana i doprinosa zajednicama u kojima živimo.

I ove godine raspisujemo naš tradicionalan natječaj “Oboji svijet!” za sve učenike i učenice, kao i njihove mentore, no veselimo se i svakome radu koji nam stigne iz inozemstva, kao što je to bio slučaj prošlih godina.

I ove godine očekujemo pregršt vaših radova – idemo probati postići još bolju brojku nego prošle godine! 880 radova!!. No ove godine ćemo vam ponuditi i jednu dodatnu temu o kojoj želimo čuti, vidjeti i slušati vaša promišljanja.

Godine 2015. Ujedinjeni narodi su usvojili Program za održivi razvoj do 2030. godine.

Plan je vrlo jednostavan: upoznajte se s Programom za održivi razvoj, sa samim ciljevima, istražite što se tim ciljevima želi postići, a ono što je najvažnije, kroz svoje radove šaljite prijedloge, ideje i same akcije kako mi kao pojedinci možemo doprinijeti ispunjavanju pojedinoga cilja: tolerancijom, poštivanjem ljudskih i dječjih prava, prihvaćanjem različitosti, izgradnjom mira, nenasilnim rješavanjem sukoba, pluralizmom, održivim i pravednim društvom.

Ne moramo pokušavati riješiti probleme svijeta, ali možemo aktivno sudjelovati i stvarati kvalitetniju, pozitivniju i humaniju zajednicu u kojoj živimo! Time ipak utječemo i na sam svijet koji želimo bojiti šarenim bojama tolerancije!

Natječaj je otvoren od 4. rujna 2017. do 27. listopada 2017. Godine, a više informacija možete pronaći OVDJE.