Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Više od 130 stručnjakinja i stručnjaka na konferenciji školske medijacije

26685213_10156124753446385_1546842309571712203_oČetvrta godišnja konferencija o školskoj medijaciji okupit će stručnjakinje i stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji će s nama podijeliti najnovije spoznaje, ideje te primjere dobre prakse u području rada s djecom i mladima te nam dati smjernice u osiguranju škole kao zaštitnog faktora u osobnom i socijalnom razvoju djece te razvoja njihovog punog potencijala.

Kroz navedeno, škola može (p)ostati mjesto kontinuiranog učenja, suživota, suradnje, tolerancije, povjerenja, podrške i poticanja, u kojemu aktivno sudjeluju učenici, odgojno-obrazovni djelatnici, roditelji i lokalna zajednica.

Glavna tema konferencije je „Škola kao jaka zajednica – doprinos medijacije u izgradnji sretne škole“.

Kroz panel izlaganja, rasprave i radionice ovogodišnji predavači: Maria Carme Boqé, PhD, Sveučilište Ramon Llull, Barcelona, dr.sc. Radmila Rangelov Jusović, Centar za obrazovne inicijative Step by Step, Bosna i Hercegovina, prof. dr.sc. Željka Kamenov, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Maro Bajkuša, Forum za slobodu odgoja, obuhvatit će aktualne teme iz područja psihološke dobrobiti i osobnoga razvoja, povezanosti s drugima, transformacije sukoba, nenasilne komunikacije i građanskih kompetencija.
Svoja viđenja i iskustva te odgovor na pitanje Kako živjeti zajedno u miru – u obitelji, školi i svijetu, dat će nam učiteljica, pedagoginja i medijatorica, profesorica i istraživačica Maria Carme Boqé, PhD. Zašto (ne)volimo škole i kako škole doživljavaju nastavnici, kako (različita) djeca, a kako sami roditelji razgovarat ćemo s dr.sc. Radmilom Rangelov-Jusović, izvršnom direktoricom Centra za obrazovne inicijative Step by Step, dok će nas prof. dr.sc. Željka Kamenov s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upoznati sa atribucijama te zašto su nam važne u odnosima s drugim ljudima. Je li moguće povezati medijaciju i demokratsku školu i ako da na koji način, debatirat ćemo s Marijem Bajkušom, direktorom razvoja i programa u Forumu za slobodu odgoja.