Hrvatska, Nekategorizirano

Crveni križ i Hrvatska vojska dostavljaju Brođanima pitku vodu

foto HINA/ MORH/
foto HINA/ MORH/

Pripadnici Hrvatske vojske i u ponedjeljak pomažu u opskrbi stanovništva Slavonskog Broda pitkom vodom sa šest cisterni kapaciteta do 20000 litara pitke vode, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Na terenu je i 31 pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Tijekom jučerašnjeg dana, na Uskrs, stanovnicima Slavonskog Broda je dostavljena 31.000 litara vode, a danas pripadnici Hrvatske vojske s djelatnicima Crvenog križa također dostavljaju građanima Slavonskog Broda flaširanu vodu.

Pripadnici Oružanih snaga RH, kao i cisterne s pitkom vodom, bit će i nadalje na raspolaganju lokalnom stanovništvu, dok se Slavonski Brod i okolica ne spoje na vodocrpilište u Sikirevcima, kako je najavljeno na sastanku Stožera civilne zaštite održanom u subotu, 31. ožujka.

Stanovnici Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj od subote nemaju pitku vodu jer je slavonskobrodsko vodocrpilište onečišćeno ugljikovodicima.

Jutros su počeli radovi na spajanju Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić ranije danas najavio je da će pitku vodu Brođani i stanovnici okolnih općina dobiti za 15 dana.