Hrvatska, Nekategorizirano

HCK poziva građane i tvrtke da uplate novac ljudima u Hrvatskoj Kostajnici

Foto: HCK
Foto: HCK

– Hrvatski Crveni križ (HCK) pozvao je građane i tvrtke da uplate novac za ljude kojima su u utorak na klizištu uništene kuće u Hrvatskoj Kostajnici.

Prikupljenim financijskim sredstvima odgovorit će se na potrebe koje će se u nadolazećim danima javiti, priopćio je HCK koji je najavio da će danas u 11,30 sati u Hrvatskoj Kostajnici uručiti 1000 kuna jednokratne pomoći za 15 osoba čiji su domovi uništeni i koji u uništenim kućama imaju prijavljeno prebivalište.

Tim obiteljima danas će biti uručeni i SET2Go ruksaci za krizne situacije, gumene čizme, odjeća, higijenske potrepštine te ostalo po potrebi.

Timovi za psihosocijalnu podršku od jučer su prisutni na terenu i stradalim ljudima, kao i onima koji su privremeno smješteni kod susjeda i rodbine, pružaju pomoć.

Građani i tvrtke koji mogu i žele pomoći ljudima kojima su uništeni domovi mogu to učiniti pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen), uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb (IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20; za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X) te internetskim donacijama na stranici www.hck.hr.

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada, napominje HCK.

Na klizištu iznad Starog puta, nedaleko od tvornice Pounja u Hrvatskoj Kostajnici, u utorak je šest kuća potpuno uništeno i šest ih je oštećeno.