Aktivizam, Nekategorizirano

Dani izumitelja Marcela pl. Kiepacha u Križevcima

Izložba posvećena izumitelju Marcelu pl. Kiepachu i njegovoj obitelji bit će predstavljena od 7. do 10. veljače 2022. u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Grad Križevci u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci, Gradskim muzejom Križevci i Udrugom P.O.I.N.T. te uz potporu Saveza inovatora Hrvatske i Saveza inovatora Zagreba u tjednu u kojem se obilježava 128. rođendan Marcela pl. Kiepacha održat će niz aktivnosti – edukativna predavanja, radionice i izložbe.

Posjetitelji će na izložbi posvećenoj Marcelu pl. Kiepachu i njegovoj obitelji moći vidjeti patente, portrete i osobne fotografije te premijerno pogledati tridesetminutni video u produkciji Večernjeg lista, vodstvo kroz izložbu “Hrvatska svijetu” na kojoj je predstavljen lik i djelo Marcela pl. Kiepacha, a kroz koju gledatelje vodi kustosica izložbe dr. sc. Anita Ruso.

Marcel pl. Kiepach rođen je u Križevcima 12.02.1894. godine i bio je veliki izumitelj na polju elektrotehnike. Već sa 16 godina postaje poznat po svojim izumima koje patentira u nekoliko država te je nazvan „čudom od djeteta“.

Više informacija i prijava