Aktualno, Nekategorizirano

Dođite na Šetnju Helen Keller!

Izvor i foto: Dodir
Izvor i foto: Dodir

Svake se godine krajem lipnja širom svijeta obilježava Međunarodni tjedan Helen Keller, a središnji je događaj te manifestacije zagrebačka Šetnja Helen Keller, crveno-bijela povorka središtem grada koja govori kako je snagu i upornost za ostvarivanje vlastitih potencijala i participiranje u životu zajednice moguće pronaći i usprkos oštećenjima i ograničenjima!

U srijedu, 28. lipnja 2017. u 18 sati krenut će sa Zrinjevca povorka koja želi skrenuti pozornost na gluhosljepoću, gluhoslijepe osobe i način njihova života. Uključimo se u povorku i pošaljimo pozitivnu poruku, motivirajmo više od 1400 gluhoslijepih osoba diljem Hrvatske, pokažimo im da nisu sami, pokažimo svima da postoji bezbroj mogućnosti izlaza iz naizgled bezizlaznih situacija!

Pozitivni primjeri Helen Keller i brojnih gluhoslijepih osoba mogu biti poticaj ne samo onima koji su suočeni s tim senzoričkim oštećenjem, nego i svima koji vide i čuju, ali su katkad, na različite načine, spriječeni i ograničeni u ostvarivanju svojih potencijala, u stvaranju uvjeta za kvalitetan i ispunjen život.

Povorka kreće sa Zrinjevca 28. 6. 2017. u 18 sati, no bit ćemo tamo već od 15 – čekamo vas s Malom školom znakovnog jezika, radionicama “Budi Helen Keller”, pjevanjem na znakovnom jeziku i brojnim iznenađenjima!

Šetnja optimizma, podrške, posebne poruke i inspiracije!

Dođite, podržite gluhoslijepe osobe i osnažite ih u nastojanjima da njihove poruke dobiju bolji odjek! – poručuju iz udruge Dodir.