Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Eko dan – prilika za prva volonterska iskustva

eko_crEko dan organiziran je kao podsjetnik na važnost ekološki osviještenog i održivog življenja te je u domu obilježen volonterskim akcijama i edukativnim radionicama pod vodstvom mentorica iz udruge K-Zona i odgajateljica UD Dora Pejačević, a ove godine ugostio je i predstavnice učeničkog doma Ivan Mažuranić.

Projekt Volontiranje 2.0 predviđa četiri volonterske pozicije, od kojih je jedna upravo organiziranje javnih događanja, prva pozicija na kojoj su učenice imale priliku primjeniti vještine stečene na edukacijama koje udruga K-Zona u domu provodi od kraja rujna ove godine.

Već u tjednima prije samog Eko dana, vrijedne volonterke UD Dora Pejačević prikupljale su predmete iz prirode koje je moguće kreativno iskoristiti, a izradile su i plakat za Eko dan s pripadajućim rasporedom događanja.

Na volonterskim akcijama, dvadesetak volonterki, materijale iz prirode i reciklirane materijale koristilo je za izradu božićnih dekoracija kojima će prostor doma biti ukrašen s početkom prosinca, a osobito za trajanja humanitarnog Božićnog sajma pred sam kraj prvog polugodišta.