Aktualno, Nekategorizirano

‘Film svima’ poziva na inkluzivnu premijeru filma ‘Snajka: Dnevnik očekivanja’

Međunarodni dan tolerancije u Rijeci će biti obilježen inkluzivnom projekcijom filma ‘Snajka: Dnevnik očekivanja’ redateljice Tee Vidović Dalipi kojeg u riječko Art-kino donosi Film svima u suradnji s produkcijskom kućom Restart i Art-kinom. Projekcija će biti održana u petak, 17. studenog, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju!

Film svima, inkluzivni audiovizualni program udruge Filmaktiv s partnerima, Udrugom slijepih PGŽ te Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ, ovoga puta donosi nikada ranije dostupnu inkluzivnu verziju filma — samo dan nakon kinopremijere, film Snajka: Dnevnik očekivanja Tee Vidović Dalipi, dostupan je i gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama.

Ovime se ostvaruje značajan korak prema dostupnosti kulture i to velikim dijelom zahvaljujući volji i entuzijazmu Olivera Sertića i produkcijske kuće Restart koji su bili snažno za ideju i podržali cijeli proces. Za nas je ovo suradnja koja može poslužiti kao primjer drugima — sve svima u isto vrijeme. Pozivamo i druge producente da slijede primjer Restarta i osiguraju pristup svojim filmovima i gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama. – Maja Ogrizović, inicijatorica i producentica inkluzivnih projekata u kulturi

Rezervacije ulaznica na: maja@filmsvima.com

Film svima se provodi uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura Nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Izvor: filmsvima.com