Aktualno, Nekategorizirano

Forum o upravljanju Internetom poziva na sudjelovanje predstavnike civilnoga društva

IGF2006Hrvatski Forum o upravljanju Internetom poziva predstavnike civilnoga društva da odaberu ili predlože teme 2. foruma CRO-IGF 2017 koji će se održati 16. svibnja u Marohnićevoj 5 u Zagrebu.

Na forumu ravnopravno sudjeluju svi pojedinci i organizacije, članovi akademske zajednice, industrije i poduzetničkog sektora, civilnog društva i državne uprave zainteresirani za budućnost Interneta.

Forum o upravljanju Internetom (IGF – Internet Governance Forum) je platforma za otvorene rasprave o pitanjima upravljanja Internetom.

Glavni tajnik UN-a 2006. godine utemeljio je globalni IGF s ciljem da poveže ljude iz različitih interesnih skupina da ravnopravno sudjeluju u raspravama o pitanjima javne politike koje se odnose na internet.
Od tada su formirani brojni forumi na razinama koje pokrivaju uža geografska područja ili pojedine države.

Hrvatski IGF ustanovljen je 2015. godine i prvi skup održan je 2015. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Forumi nemaju mandat odlučivanja, ali jasnim prijedlozima i ukazivanjem na pitanja važna za korisnike Interneta u Hrvatskoj, mogu utjecati na donosioce odluka i pomoći u formiranju stavova, odluka i javnih politika.

Izvor: CARNet