Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

FOTO: U Šibeniku održana trodnevna radionica o pripremi projektnih prijedloga na pozive Europskog socijalnog fonda

Trodnevna interaktivna radionica o načinu i postupcima prijave projektnih prijedloga na pozive u okviru Europskog socijalnog fonda održana je od 26. do 28. studenoga 2019. godine u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

Radionica je okupila 30-ak potencijalnih prijavitelja iz organizacija civilnoga društva, jedinica područne uprave i samouprave te ustnova s područja Šibensko-kninske županije.

Na radionici su zaposlenici Nacionalne zaklade otvorili sva ključna područja vezana uz prijavu na pozive Europskog socijalnog fonda, a među njima su: natječajna dokumentacija, upravljanje projektnim ciklusom, interaktivno predstavljanje prijavnog sučelja SF MIS i ogledni primjerak uspješno prijavljenog projektnog prijedloga, izrada stabla problema i stabla ciljeva, definiranje projektnih ideja, odabir potencijalnih partnera i podjela zaduženja.

Nakon predavanja održane su interaktivne radionice u malim grupama koje su uz vodstvo predavača omogućile sudionicima da na praktičnim primjerima uče kako pripremiti uspješan projektni prijedlog na pozive Europskog socijalnog fonda.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU pruža izravnu podršku u vidu izobrazbi o uvjetima prijave na pojedine natječaje. Cilj ovog programa podrške je unaprijediti postupak prijave i povlačenja sredstava iz EU fondova osnaživanjem prijavitelja za izradu kvalitetne dokumentacije kod prijave, koja bi ostavila manje prostora za dodatna pojašnjenja ili korekcije te posredno ubrzala postupak dodjele bespovratnih sredstava i učinila sustav učinkovitijim.