Hrvatska, Nekategorizirano

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju prezentacijama radova završava jednogodišnji projekt

Prezentacijama pojedinih radionica završava jednogodišnji projekt FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju. U proteklih godinu dana 55 mladih kreativaca u dobi od 15 do 25 godina učili su, stvarali i kreirali unutar 5 radionica: likovna radionica izrade murala, glazbena radionica, radionica suvremenog plesa, radionica stripa i ilustracije i radionica kreativnog pisanja i nakladništva. Stručni voditelji i mentori: Marijan Sinošić, Vanja Sinožić, Ivana Vojnić Vratarić, Petra Gardijan, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen omogućili su polaznicima radionica i 21 stručno predavanje na kojima su gostovali eminentni stručnjaci iz pojedinih područja.

Sve što su polaznici radionica kreirali i napravili možete vidjeti na završnim prezentacijama pojedinih radionica i na završnoj prezentaciji projekta FreeZURA.
Raspored prezentacija:
“””””””””””””””””””””””””””””””
Srijeda, 28.08.2019.
Prezentacija radova likovne radionice izrade murala
Dnevni boravak Rojca, 20 sati

Četvrtak, 29.08.2019.
Video prezentacija radionice suvremenog plesa
Dnevni boravak Rojca, 20 sati

Petak, 30.08.2019.
Prezentacija Zbornika radionice stripa i ilustracije
Dnevni boravak Rojca, 18 sati

Prezentacija Zbornika radionice kreativnog pisanja i nakladništva
Dnevni boravak Rojca, 20 sati

Završni koncert polaznika glazbene radionice
Gradska radionica, 21 sat

Subota, 31.08.2019.
Završna prezentacija projekta FreeZURA
Dnevni boravak Rojca, 20 sati
“”””””””””””””””””””””””””””””””””

U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca započeo je s provedbom projekta FreeZURA – Slobodna zajednica umjetnika u razvoju. Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane. Glazbenu radionicu vodi Vanja Sinošić.

Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Kreativne edukacijske radionice projekta uključuju glazbenu radionicu, radionicu kreativnog pisanja i nakladništva, radionicu stripa i ilustracije, radionicu suvremenog plesa i likovnu radionica izrade murala.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.freeuzra.eu