Aktualno, Nekategorizirano

Greenpeace kandidatima: zazelenite Zagreb!

Greenpeace će u sklopu kampanje #ZazeleniGrad, u srijedu, 28. travnja u Glazbenom paviljonu na zagrebačkom Zrinjevcu predstaviti Model dostupnosti zelenih površina u gradu Zagrebu, pripremljen u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Beču. Ovom će prilikom Greenpeace također uputiti zahtjeve kandidatima za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima proistekle iz spomenute analize. Početak konferencije za medije je u 11 sati. Naknadne izjave po dogovoru, navodi se u pozivu udruge.

Model dostupnosti zelene infrastrukture projekt je koji je pripreman četiri mjeseca i predstavlja prvu takvu analizu zagrebačkog zelenila. Između ostalog pokazat će u kojim dijelovima Zagreba je potrebno više zelenih površina, što je dodatno izraženo u kontekstu pandemije COVID-a 19.

Na ovom događaju poštivat će se propisane epidemiološke mjere te Vas, zbog ograničenog broja ljudi na okupljanjima, molimo da najavite svoj dolazak odgovorom na ovu poruku do ponedjeljka, 26. travnja u 11h – zaključuje se u pozivu.