Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

HMVC objavio Izvještaj i film Fade ina o manifestaciji Hrvatska volontira 2016

web_vijesti_volonterska_akcija_2016Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) objavila je detaljan izvještaj o provedenoj manifestaciji “Hrvatska volontira 2016.”, te dokumentarni film o ovogodišnjem izdanju manifestacije.
U razdoblju od 16. do 21. svibnja 2016. godine održana je manifestacija “Hrvatska volontira” u kojoj od 2011. godine okupljamo građane i organizacije kako bi promovirali i razvijali volonterstvo u Hrvatskoj.

Hrvatska volontira 2016. okupila je 171 organizatora volontiranja, koji su u 60 gradova proveli 275 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 3.699 volontera uložilo je 18.250 volonterskih sati za izgradnju zajednice koja može i želi više.

Cilj ovogodišnje manifestacije bio je promovirati vrijednosti volontiranja, ali i povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Veliko hvala svima koji su podržali provedbu kampanje i manifestacije “Hrvatska volontira 2016.”, a posebno hvala svim volonterkama i volonterima koji su odvojili svoje vrijeme i pokazali veličinu i vrijednost volontiranja za naše bolje sutra.

Detaljan izvještaj o svim održanim aktivnostima diljem Hrvatske popraćen s mnoštvom fotografija te finalne podatke o uspješnosti manifestacije pronađite OVDJE, a dokumentarni film o provedenim aktivnostima u produkciji Fade in-a OVDJE .

Izvor: vcos.hr