Hrvatska, Nekategorizirano

Hrvatska udruga leukemija i limfomi postala punopravnom članicom europske udruge pacijenata MPE

hull– Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) postala je punopravnom članicom europske udruge pacijenata Myeloma Patient Europe (MPE) jednoglasnom odlukom članova Opće skupštine te organizacije donesenom na netom završenom godišnjem sastanku u Muenchenu, priopćeno je u ponedjeljak iz HULL-a.

MPE je krovna organizacija udruga pacijenata iz gotovo 30 različitih zemalja pri čemu su još mnoge udruge, ali i pojedinci te medicinski stručnjaci njihovi pridruženi članovi.

Punopravno članstvo u MPE, čije je sjedište u Bruxellesu, potvrda je kvalitetnog angažmana HULL-a koji je prepoznat sada i na europskoj razini, ističe Hrvatska udruga leukemija i limfomi.

“Ponosan sam i zahvalan što je naš ustrajan rad primijećen te će ovim članstvom HULL dobiti još snažniju mogućnost za djelovanje sada i izvan granica Hrvatske. Ovo punopravno članstvo omogućuje nam da konkuriramo za MPE školarine i apliciramo projekte za MPE financijsku podršku za širenje naših aktivnosti. Informacije, edukacija, sukreiranje zdravstvene politike kao i nastojanje da oboljeli na vrijeme imaju dostupan potreban lijek, neki su od ciljeva ove organizacije čiji smo dio postali i u kojemu ćemo aktivno sudjelovati”, izjavio je Dražen Vincek, predsjednik HULL-a u povodu primanja u punopravno članstvo MPE.