Aktualno, Nekategorizirano

Izabrani najbolji radovi na kreativnom natječaju EU2ME

Izrezak_cross– Iz Hrvatske zajednice županija u srijedu su objavili rezultate, odnosno dobitnike, kreativnog natječaja „EU2ME“ u sklopu kojega su mladi od 16 do 30 godina na kreativan način – fotografijom, sastavom, videom trebali izraziti što za njih znači i kako doživljavaju EU.

Fotografija Miroslave Novak iz Čakovca, sastavak Petra Zuanovića iz Selina, video uredak Antonia Zubčića, Josipa Tomića, Mislava Artića i Anđele Sinovčić iz Zadra proglašeni su najboljim radovima, pa su njihovi autori osvojiti GoPro Hero 7 white kameru.

O najboljim radovima odlučio je stručni ocjenjivački sud u kojem su bili Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta ispred Hrvatske zajednice županija koja je raspisala natječaj “EU2ME”.

Taj je natječaj organiziran u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine.

Svečana dodjela nagrada dobitnicima održat će se u ponedjeljak, 4. veljače, u Zagrebu u sklopu međunarodne konferencije „Što je Europska unija?“, objavila je Hrvatska zajednica županija.