Aktualno, Nekategorizirano

Javna tribina: Učenjem i dijalogom protiv razbacivanja

U sklopu aktivnosti projekta “Učenjem i dijalogom protiv razbacivanja”, Udruga Centar za kulturu dijaloga organizira treću javnu tribinu i radionicu na temu sprečavanja bacanja hrane.

Ponedjeljak, 9. ožujka 2020. u 18:00 – 20:00, Gradska vijećnica Grada Kastva

Tema razgovora su praktični alati koji sprečavaju stvaranje nepotrebnog otpada i bacanja iskoristive hrane u domaćinstvima, a događaj će voditi Anamarija Prgomet, pokretačica Zero waste pokreta u Hrvatskoj.

Tribina je namijenjena svima – zainteresiranim građanima, potrošačima i poslovnim subjektima.

Više o pokretu:
❝Osnovni cilj Zero waste pokreta je da ne šaljemo otpad na odlagališta, spalionice, niti u prirodu. Do nedavno je većina ljudi živjela po linearnom sistemu kapitalizma: kupi, iskoristi, baci. Suprotnost tome je cirkularna ekonomija koja pomaže kruženju materije jer otpad nije smeće nego resurs koji se prije reciklaže treba iskoristiti što više. Tu ubrajamo uporabne predmete (odjeću, namještaj, knjige, aparate, prijevozna sredstva i sl.) ali i biootpad od kojeg radimo kompost koji se pretvara u plodnu zemlju. Prije godinu dana smo pokrenuli Facebook platformu “Sharing is caring” za cijelu Hrvatsku s ciljem cirkularne ekonomije, odnosno smanjenja otpada.❞ – Anamarija Prgomet

Izvor: Facebook