Hrvatska, Nekategorizirano

Još jedna nevjerojatna nagrada za Boranku i Savez izviđača Hrvatske

Ponosni smo što je Savez izviđača Hrvatske, jednoglasnom odlukom žirija, upravo osvojio izuzetno značajnu nagradu Ponos Hrvatske. Nominirani smo kao pokretači naše kampanje Boranka putem koje su izviđači i svi ostali volonteri, njih više od 6,000, do sada posadili 60,000 novih stabala na požarištima Dalmacije. Organizator nagrade je medijska kuća 24Sata uz podršku Hrvatske radiotelevizije, stoji u objavi Saveza izviđača Hrvatske.

Nagrada Ponos Hrvatske svake se godine dodjeljuje pojedincima i organizacijama kao nagrada za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu. Dobitnici nagrade dokazali su da su svojim djelima i dobrim namjerama stvarali pozitivno ozračje na lokalnoj i široj razini te pokazali kako je ljudskost jedina trajna vrijednost.

Ove godine će nagradu, koja se dodjeljuje 15-tu godinu zaredom, primiti ukupno 15 dobitnika.

Dodjela nagrada održat će se u veljači 2020. na velikoj svečanosti pred više od 500 uzvanika koju će uživo pratiti HTV, a nagrade svake godine osobno uručuje Predsjednik, odnosno Predsjednica Republike Hrvatske. Dan prije dodjele nagrada svi dobitnici prisustvuju posebnoj svečanosti u Hrvatskom saboru gdje ih prima predsjednik sabora.

Više o samoj nagradi na OVOJ poveznici.